bespaar met een eigen intelligent energienetwerk
Een slim energienetwerk stemt de vraag en het aanbod van energie beter op elkaar af.

Bij een slim energiesysteem zijn zonnepanelen, windmolens, elektrische voertuigen, warmtepompen, opslagsystemen, koeling- en beregeninginstallaties, onderstations en huishoudelijke apparaten op intelligente wijze met elkaar verbonden. Ook leveren ze energiediensten aan elkaar. Dit maakt het mogelijk om vraag naar en aanbod van (duurzame) energie op elkaar af te stemmen.

Waarom een smart grid?

De vraag en het aanbod van (duurzame) energie op uw bedrijf wisselt sterk (het ene moment verbruikt u veel meer stroom dan het andere moment, de zon schijnt niet op ieder uur van de dag even sterk). Zo gebeurt het dat u het ene moment veel stroom teruglevert aan het net, terwijl u een ander moment stroom of gas moet bijkopen. Door op uw bedrijf de vraag en het aanbod van energie op elkaar af te stemmen, wordt uw energieverbruik slimmer, haalt u het meeste uit de door u opgewekte energie en bespaart u extra kosten.

Wat doet een smart grid?

Er zijn bijvoorbeeld landen die hun opverschot aan energie gebruiken om stuwmeren te vullen met water. Op het moment dat de vraag naar energie groot is kunnen ze de stuwmeren leeg laten lopen en daarmee energie opwekken. Het stuwmeer fungeert als een soort opslag van energie.

Dit voorbeeld kan een boerenbedrijf ook toepassen. Hij kan op momenten waar hij veel energie opwekt, zijn koeling extra hoog zetten, waardoor hij op momenten dat zijn energie-opwek lager is, de koeling minder energie nodig heeft.

Een boer die gebruik maakt van een beregeningsinstallatie die wordt aangedreven door diesel, kan overstappen op een elektrisch beregeningssysteem, die op het meest slimme moment automatisch aan springt.

Verdienmodel

Wij denken graag met u mee over de voordelen van een smart grid op uw bedrijf. Zelf energie opwekken en een accu om energie in op te slaan zijn vaak de eerste twee stappen van een smart grid-systeem.

Ons doel van een smart grid is dat het moet bijdragen aan de verduurzaming van Nederland en dat het een interessant verdienmodel oplevert voor uw bedrijf.

Zet de eerste stap op weg naar volledig los zijn van het gas- en electriciteitsnetwerk.
De toekomst van uw bedrijf begint bij de keuzes die u vandaag maakt. Wilt u weten hoe u in de toekomst een hoger rendement kunt halen uit de door u duurzaam opgewekte energie? Laat ons dan met u meedenken en maak van duurzame investeringen interessante verdienmodellen.
Ja, vertel me meer