Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Foto Jacob Kroes © RVO

 

Denkavit is een familiebedrijf en bestaat al bijna 100 jaar. In die tijd heeft het bedrijf een grote ontwikkeling doorgemaakt. Kroes vertelt: “We richten ons op het duurzaam produceren van jongdiervoeding voor kalveren, biggen en lammeren van geiten en schapen.”

 

Verduurzaming is nodig

De agrarische sector staat voor uitdagingen. Kroes vindt dat er al veel stappen worden genomen. “Als sector focusten we lang op hoge productie en kwaliteit, en dat hebben we fantastisch gedaan. Nu is het tijd om meer aandacht te hebben voor impact op de rest van de omgeving. Iedereen is het erover eens dat die verandering nodig is.”

zonnepanelen denkavit voorthuizen
zonnepanelen denkavit voorthuizen
zonnepanelen denkavit voorthuizen
zonnepanelen denkavit voorthuizen
zonnepanelen denkavit voorthuizen

Verduurzaming door zonnepanelen

Denkavit is duurzame producent van jongdiervoeding voor kalveren, biggen en geiten-  en schapenlammeren. Ook levert het bedrijf hoogwaardige gespecialiseerde grondstoffen en diervoederadditieven aan bedrijven over de hele wereld (Feed Ingredients). Daarnaast ontwikkelt de producent voeding en grondstoffen in eigen laboratoria en onderzoekscentrum voor zeugen, biggen en kalveren.

Denkavit verduurzaamt onder andere door zonnepanelen op de daken van locaties Voorthuizen (9.025 stuks) en Veghel (2.100 stuks). Deze hebben een rendement van ruim 25% van de benodigde energie. Denkavit plaatste de panelen dankzij de SDE++-subsidie.

Duurzame doelstellingen

“Ik raad iedereen aan om te bedenken: waar staan we over twintig jaar, en hoe kunnen we de meeste impact op een duurzamere wereld maken? Kijk wat er mogelijk is. Allerlei regelingen kunnen helpen om jouw duurzame doelstellingen te halen. Werk samen met andere partijen, dan kom je verder.”
jacob kroes
Jacob Kroes Program Lead Corporate Sustainability

Ondernemen met het oog op komende generaties

Kroes vindt duurzaamheid een logisch onderdeel van het bedrijf. Dit is al jaren een van de prioriteiten. Hij hoopt dat Denkavit nog generaties door kan gaan. “Daarbij zie ik geen manier om te ondernemen zonder je af te vragen wat het betekent voor die komende generaties. Maar duurzamer worden is een lange weg, die moet je dus op tijd inzetten. Daarom hebben wij er jaren geleden een strategisch doel van gemaakt. We zijn in de wereldwijde voedselnetwerken afhankelijk van elkaar. Daar hebben wij als Denkavit een unieke rol in.”

 

Bron: dit interview met Jacob Kroes is gehouden door de RVO.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image